Espresso

Espresson växer sig allt starkare i svensk kaffekultur. Och vi på Kahls vågar påstå att vi var av de första att se denna nya “Kaffetrend”. I början av 50-talet kom många italienare till Sverige, en av de stora magneterna var SKF och dess stora fabrik i Gamlestaden, Göteborg. Vi hade på den tiden en egen butik på Artillerigatan som låg något kvarter bort. När Italienarna fick syn på de lättrostade varianterna påtalade de att kaffet skulle rostas betydligt mörkare. De fick följa med till rosteriet och instruera hur hårt kaffet skulle rostas och även vara med och komponera så att det även stämde smakmässigt. Den blandning som sen blev bäst innehöll Colombia, Brasilkaffe samt en Robusta. Under många decennier såldes mycket av detta kaffe, bland köparna fanns även rostarkollegor som inte fick någon ordning på sitt Espressokaffe.

VÅRA ESPRESSOSORTER:
100001 Espresso 234,0 6 x 1 kg Helt kaffe
100250 Espresso 234,0 24 x 250 g Helt kaffe
170001 Espresso 227,3 6 x 1 kg Helt kaffe

I början av 50-talet hade Sverige, och Göteborg, stor invandring av bl a Italienare. På den tiden hade Kahls en egen butik på Artillerigatan i Göteborg. När Italienarna fick syn på de lättrostade blandningarna påtalade de att kaffet skulle rostas betydligt mörkare. De fick följa med till rosteriet och instruera hur hårt kaffet skulle rostas och även vara med och komponera så att det stämde smakmässigt. Den blandning som sen blev bäst innehöll Colombia, Brasilkaffe samt Robusta. Idag finns denna klassiska blandning i flera varianter. 234,0 – Klassiskt espressorecept sedan 1950-talet som innehåller storbönig Brasil, Colombia och Robusta. Detta är vår hårdast rostade version.

170250 Espresso 227,3 24 x 250 g Helt kaffe
I början av 50-talet hade Sverige, och Göteborg, stor invandring av bl a Italienare. På den tiden hade Kahls en egen butik på Artillerigatan i Göteborg. När Italienarna fick syn på de lättrostade blandningarna påtalade de att kaffet skulle rostas betydligt mörkare. De fick följa med till rosteriet och instruera hur hårt kaffet skulle rostas och även vara med och komponera så att det stämde smakmässigt. Den blandning som sen blev bäst innehöll Colombia, Brasilkaffe samt Robusta. Idag finns denna klassiska blandning i flera varianter. 227,3 – Vårt klassiska espressorecept sedan 1950-talet. Innehåller storbönig Brasil, Colombia och Robusta.

180250 Espresso Terra 24 x 250 g Helt kaffe
Terra är italienska och betyder jord.

630001 Espresso 224,8 6 x 1 kg Helt kaffe
630250 Espresso 224,8 24 x 250 g Helt kaffe
I början av 50-talet hade Sverige, och Göteborg, stor invandring av bl a Italienare. På den tiden hade Kahls en egen butik på Artillerigatan i Göteborg. När Italienarna fick syn på de lättrostade blandningarna påtalade de att kaffet skulle rostas betydligt mörkare. De fick följa med till rosteriet och instruera hur hårt kaffet skulle rostas och även vara med och komponera så att det stämde smakmässigt. Den blandning som sen blev bäst innehöll Colombia, Brasilkaffe samt Robusta. Idag finns denna klassiska blandning i flera varianter. 224,8 – Ett kaffe gjort för de nya espressonjutarna som gillar kaffet i norra Italien. Innehåller storbönig Brasil, Colombia samt olika indonesiska kaffesorter bl a Old Brown Java. 100% arabica. Kaffet är vårt lättast rostade espresso.

670001 Mocca Sanani 6 x 1 kg Helt kaffe
670250 Mocca Sanani 24 x 250 g Helt kaffe
Jemen var första området utanför Etiopien där man odlade kaffe. En gång i tiden ett stort kaffeland. Vår goda blandning har en krämig karaktär och passar bra till alla bryggsätt. Kaffet innehåller Brasil, Kenya, Monsun Malabar och indonesiskt kaffe.

680001 Caffè Inferno 6 x 1 kg Helt kaffe
680250 Caffè Inferno 24 x 250 g Helt kaffe
Ett mörkrostat kaffe med stor fyllighet och smak med en lång och god avslutning. Kaffet är rostat till en punkt då naturliga oljor tränger ut och lägger sig som vackert skimrande droppar på de nyrostade bönorna. Kaffet innehåller Kenya, Brasil, Monsun Malabar och indonesiska kaffesorter.