Single Origin

Single Origin betyder att man tar ett kaffe från en speciell farm eller kaffen från samma område och blandar dessa. Det kan vara några farmer som går ihop och säljer sitt kaffe för att få lite mer volym etc. Man kommer nära ett Single Estate-kaffe, men inte hela vägen fram. Våra Single Origin-kaffen är noga provsmakade och rostade för att du skall få en kopp riktigt lyxigt kaffe, espresso eller vad du väljer att tillreda.

VÅRA SINGLE ORIGIN SORTER:

380200 Monsun Malabar 24 x 200 g
Passar till följande bryggmetoder:
Under de månadslånga sjöresorna från Indien till Europa under 1700-talet ändrades kaffelastens karaktär pga extrem luftfuktighet och man upptäckte senare att dessa förhållanden hade en positiv inverkan på både färg och smak. Idag efterliknar man denna process genom att låta de skördade och tröskade kaffebönorna ligga i lagerhus under juni till september. Det regnar varje dag under monsunen och denna mycket fuktiga luft påverkar bönorna, de sväller och blir lätta och får en gyllene färg. Vi har valt att rosta detta rena arabicakaffet mörkt. Resultatet är en mogen, mjuk och mycket fyllig smak. Avslutningen är lång, nästan sirapslik, helt ren och utan syrlighet.

400100 Jamaican Blue Mountain 100 g
Passar till följande bryggmetoder:
Sedan 1725 har det odlats kaffe på Jamaica. Högsta punkten, Blue Mountain Peak, ligger på 2256 meter ö.h. Växtförhållandena är ideala; svalt, rikligt med sol, bördig jordmån och regelbundet regn. Kaffet som odlas är strikt kontrollerat av den lokala myndigheten ”Jamaica Coffee Industry Board” i Kingston. Bönan är jämn i formen och har en blågrön färg. Kaffet har en karaktäristisk, intensiv arom och smaken är sammetslen; svag, balanserad syra vilket ger mjuk smak. En hint av choklad kan anas.

420100 Kona 100 g
Passar till följande bryggmetoder:
Exklusivt kaffe från Hawaii. På Hawaii odlas den exklusiva Kona-bönan, av många kaffekännare ansedd som världens vackraste. Här odlas kaffe på vulkanen Mauna Loas sluttningar. Kaffet från Hawaii är känt för sin härligt fylliga och sammansatta arom med ton av kanel och kryddor.

860250 Juncalito 24 x 250 g
Passar till följande bryggmetoder:
Direkt från den Dominikanska republiken.

900250 Caranavi 24 x 250 g
Passar till följande bryggmetoder:
Caranavi, ett organiskt kaffe med höga gräsiga toner.

980250 Yirgacheffe 24 x 250 g
Passar till följande bryggmetoder:
Yirgacheffe från Etiopien. Vi har valt att rosta detta kaffe mörkt för att få fram den mustiga kryddigheten blandat med en fin syrlighet och en sötma som påminner om mörk knäck. Kryddigheten som man känner direkt när man smakar på kaffet är svag av ingefära och den fina syrligheten av citron. Lägg därtill en viss jordighet och du har en av väldens mest komplexa kaffesmaker.

990250 Fazenda Recreio LOT 113 24 x 250 g
Passar till följande bryggmetoder:
Single Estate kaffe från Minas Gerai i Brasilien, närmare precis farmen Fazenda Recreio.