Nyhet! Spännande kaffesorter

Vi är glada över att kunna presentera inte mindre än tre nya kaffesorter. Ett mycket speciellt miljömedvetet honungsprocessat kaffe från Indonesien, ett långsamväxande Bourbonkaffe som passar perfekt som espresso och ett ekologiskt samt Fairtrade-certifierat kaffe från Kongo. För dig som är intresserad av kaffe måste bara läsa vidare..

Nicaragua Bourbon
Nicaragua är en riktig liten juvel bland våra nya kaffesorter. Ett välbalanserat kaffe med en kraftig eftersmak och toner av handkärnat smör, hasselnöt och bittersöt choklad.

Bönorna i det här kaffet kommer från Bourbonträdet, ett träd där bären visserligen växer långsammare men därför får en intensivare smak. Kaffe från Bourbonträdet passar utmärkt som Single origin espresso.

Raya Batak Honey
Detta är ett kaffe med god syra och en syltliknande fyllighet, följt av en lång, söt eftersmak. Smaknyanser som fruktigt rött vin, mörka körsbär och söt mörk choklad framträder när du smakar på detta kaffe.

Kaffet kommer från Batak Tribe i norra Indonesien, ett område med lång tradition av kaffeodling. Odlarna här har producerat Sumatras bästa kaffe år efter år. Kaffet är honungsprocessat, vilket ger än bättre syra och en sötare kopp utan bismaker. Processen är miljövänlig då bönorna får torka helt naturligt.

Kivu Krav och Fairtrade
Bönorna i Kivu är utvalda med omsorg och handplockade. Endast de finaste mogna bären har valts ut, vilket ger det här kaffet en trevlig syra och en rund och len fyllighet. Det är ett fruktigt och blommigt kaffe med smaknyanser som persika, nypon, clementiner och brunt socker.

Kaffet odlas i små plantager i skuggan av inhemska träd på höjder mellan 1500-2000 meter. Det gör att kaffet växer långsammare, och bönorna får därigenom en mer komplex smak. Bönorna är tvättade, vilket ger en förbättrad syra och den långsamma torkningen under solen resulterar i en fantastisk kopp kaffe.